Charita ČR koordinuje rozvojovou a humanitární pomoc v ČR i do zahraničí.

Články z Charity ČR:

Charitní pracovníci odvezou humanitární pomoc do Rumunska

V úterý 10. června 2014 odjede z Českých Budějovic do Rumunska čtyřčlenný tým pracovníků. Poveze s sebou zásilku potravin, obuvi a dětských školních a hygienických potřeb. Do pondělního podvečera je možné přinést na charitu trvanlivé potraviny a další...

Zpráva o pomoci po povodních 2013

Po vydatných deštích na přelomu května a června 2013, které zasáhly zejména jižní, střední a severní Čechy, přišly rozsáhlé záplavy. Postihly téměř tisíc obcí. Tato událost vyburcovala Charitu Česká republika k rychlé akci. Jakým způsobem pomoc charity probíhala, se dočtete v následujícím textu.

Poradna Eva pořádá sbírku školních potřeb pro děti ze sociálně slabých rodin

Poradna Eva vyhlašuje před začátkem nového školního roku sbírku školních potřeb pro děti ze sociálně slabých rodin.

Povodně: Charita chystá „běh na dlouhou trať

V průběhu uplynulých dvou týdnů velká voda prošla údolím českých řek, udeřila však i v místech, kde normálně tečou „obyčejné“ potoky. Voda postupně opadla, pomoc obětem povodní tím však zdaleka nekončí. „Čeká nás běh na dlouhou trať,“ říká ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Pracovníci běloruské charity představili pomoc potřebným dětem

Zhodnocení a vyúčtování projektů Děti ulice a Adopce na dálku, to byl hlavní důvod návštěvy pracovníků Diecézní charity Pinsk z Běloruska v na jihu Čech. Ty to projekty podporuje českobudějovická Diecézní charita také z Tříkrálové sbírky.

Sbírka mezi vojáky pomohla Natálce

V červnu mezi sebou uskutečnili příslušníci 9. jednotky PRT LÓGAR v AFGHANISTÁNU sbírku, která byla určena na podporu humanitárního projektu.

Pomoc slovensko – českému zdravotnímu středisku ve Rwandě

Využili jsme cesty do Rwandy (srpen 2012), abychom středisku Health Post of St. Clementine Anuarite v Bigugu dovezli a předali finanční pomoc, určenou především na nákup léků a zdravotního materiálu nebo na transport nemocných a raněných do nemocnice. Část peněz vyčlenila Diecézní charita Č. Budějovice na tento účel z letošní Tříkrálové sbírky, část přidala českobudějovická farnost Suché Vrbné. Celkem tak bylo možné předat částku téměř 3 tis. US dolarů.

Charita ČR si připomíná stoletou vodu

Před deseti lety zasáhla Česko ničivá povodeň. Stovkám domácností pomáhala i Charita ČR – okamžitě při povodni i později výstavbou nových domovů. Kromě vlastních pracovníků vyslala do terénu přes tisíc dobrovolníků, kteří přijeli dokonce až z Polska či Chorvatska.

Pomoc české Charity v Indonésii má smysl, říká arcibiskup Graubner

Arcibiskup Jan Graubner a ředitel Charity ČR Oldřich Haičman na návštěvě u zemědělců v AcehuZ inspekční cesty do Indonésie, kde řídí Charita ČR několik projektů, se v sobotu 21. dubna vrátil olomoucký arcibiskup Jan Graubner a ředitel Charity ČR Oldřich Haičman.

Pracovnice charity navštívily "naše" adoptované děti v Africe

Třicet nových dětí k adopci, i to je jeden z výsledků kontrolní cesty Ivety Švecové a Evy Benešové, pracovnic českobudějovické Diecézní charity, do afrického Zimbabwe.