Pracovníci charity jsou proškoleni na povodně

Nejen povodně, ale i požáry, hromadné havárie aut apod. Na mimořádné události, které mohou postihnout více obyvatel najednou, se připravovali pracovníci jihočeských charit na dvoudenním školení.

Další povodně? Charita připravila školení pro své zaměstnance.

Co dělat a nedělat při mimořádných událostech? V tom se budou vzdělávat pracovníci charit z jihu Čech na velkém dvoudenním školení. Školení proběhne 27. – 28. 5. 2014 v Českých Budějovicích. Školitelé a témata školení >>>

Charita pomůže dalším 11 zraněným z Ukrajiny

Vojenský speciál dnes na pražské letiště Kbely dopravil dalších jedenáct zraněných z nedávných nepokojů na Ukrajině. V Česku budou léčeni v rámci projektu MEDEVAC. Sociální servis opět poskytne Arcidiecézní charita Praha.

Charita ČR: Na Ukrajině podpoříme zdravotní střediska a centra pomoci

Majdan v Kyjevě. Snímek Rostilav Strojvus

Nedávné nepokoje a krveprolití v Kyjevě postihly nejen obyvatele tohoto města, ale citelně zasáhly do životů řady účastníků z dalších oblastí Ukrajiny. Právě na západní Ukrajinu bude směřovat další pomoc Charity ČR, na kterou získala dotaci MZV.

Vyslanci Charity jednají v Kyjevě o další pomoci

P. Rostislav Strojvus, zástupce Charity ČR, a jeho slovenský protějšek Josef Kákoš ze Slovenské katolické charity od 25. 2. jednají v Kyjevě s představiteli katolické církve a místní Charity o dalších naléhavých potřebách pomoci. Ta bude následovat po současné prvotní vlně „okamžité pomoci“.

Charita ČR vysílá na Ukrajinu svého zástupce

Na Ukrajinu Charita ČR vyslala svého zástupce, aby spolu se slovenským kolegou přímo na místě domluvili způsob pomoci lidem, kteří byli zranění anebo se ocitli ve stavu nouze po nedávných nepokojích. Jednou z obětí násilných událostí je i rodina, které odstřelovač zabil otce.

Charita otevřela DMS UKRAJINA

Charita ČR pokračuje ve finanční sbírce na pomoc Ukrajině, současně také otevírá dárcovskou SMS ve tvaru DMS UKRAJINA, na číslo 87 777.

Charita ČR vyhlašuje sbírku pro Ukrajinu

Charita Česká republika vyhlašuje veřejnou finanční sbírku na pomoc obětem nepokojů na Ukrajině. Pomoc Charity bude zaměřena na podporu zdravotnických zařízení a následnou pomoc lidem, kteří se v důsledku nepokojů dostali do stavu nouze. Jedná se například o zraněné, lidi s postižením, existenčně ohrožené rodiny s dětmi, pozůstalé apod.

Sbírka trvanlivých potravin pro lidi v nouzi

foto vjerka

Těstoviny, rýže, cukr, masové konzervy a polévky v sáčku pomohou lidem ve finanční nouzi. Do sbírky můžete přispět i Vy, budeme moc rádi! V dalším textu najdete informace, co všechno můžete darovat a kam a kdy věci přinášet.

Charita ČR rozděluje peníze z povodňové sbírky. Půl milionem eur přispěli Němci

Více než 14 milionů korun přispěli lidé na povodňové konto Charity ČR. Částku na pomoc navíc téměř zdvojnásobí dar německé Charity. Pracovníci v terénu vytipovali stovky domácností, které dostanou přímou finanční pomoc.