GDPR

Farní charita Veselíčko zpracovává a uchovává osobní údaje klientů Domova sv. Alžběty pro matku a dítě za účelem řádného poskytování sociální služby azylového §51 zákona 108/2006 Sb. o sociálních službách. Osobní údaje jsou dále zpracovávány za účelem jednání se zájemcem o uvedenou sociální službu a komunikace s rodinnými příslušníky či opatrovníky zájemce o službu či stávajícího klienta.

Dále jsou o subjektech údajů zpracovávána taková data, která jsou nezbytná pro zajištění oprávněných zájmů a zákonných povinností poskytovatele sociálních služeb. Takovýmito zájmy můžeme rozumět vykazování statistických údajů pro MPSV, KÚ ale i prezentace projektů realizovaných Diecézní charitou České Budějovice z veřejných či soukromých zdrojů.

1. Kategorie subjektů údajů

Osobní údaje jsou zpracovávány především o:

• Klientech sociální služby
  • Zájemcích o službu
  • Opatrovnících
  • Rodinných příslušnících

2. Kategorie osobních údajů

O výše uvedených subjektech údajů jsou uchovávány a zpracovávány pouze nezbytně nutné k řádnému poskytování sociální služby či jednání se zájemcem o službu.

O klientovi jsou zpracovávány především osobní údaje:

• Datum narození
  • Adresa trvalého pobytu
  • Kontaktní telefonní číslo
  • Číslo bankovního účtu
  • Informace o alergiích a dietách
  • Fotografie

O zájemci o službu jsou zpracovávány především osobní údaje:

• Rok narození
  • Kontaktní telefonní číslo, kontaktní e-mail

O opatrovnících jsou zpracovávány především osobní údaje:

• Kontaktní telefonní číslo, kontaktní e-mail

O rodinných příslušnících jsou zpracovávány především osobní údaje:

• Kontaktní telefonní číslo, kontaktní e-mail

Pokud jsou evidovány u některého z uvedených subjektů údajů jiné než uvedené osobní údaje, jsou zpracovávány s přihlédnutím k jejich individuální potřebnosti a to po dobu nezbytně nutnou.

• Nastavení bezpečnosti

Osobní údaje klientů, zájemců o službu, opatrovníků či rodinných příslušníků jsou zpracovávány a uchovávány s maximální možnou mírou ochrany. Bezpečnost zpracovávaných osobních údajů je zajištěna jak technickými prostředky, tak i organizačním nastavením.

Zpracovávané osobní údaje jsou uchovávány v listinné i elektronice podobě.