Poděkování

Stále ještě mezi námi jsou lidé, kterým nejsou lhostejné osudy ostatních!

Ještě touto cestou bychom chtěli upřímně poděkovat úžasné paní, Ing. Mgr. Anetě Zdobylakové z Mostu, která "JEN TAK" zaslala našim dětem a jejich maminkám neskutečné množství školních a výtvarných potřeb k ulehčení startu do nového školního roku a na zkrášlování našeho Domova v rámci volnočasových aktivit!

Patří Vám velké díky, nejen za došlé přeplněné balíky, ale hlavně za Vaše srdce ♥♥♥

IMG_20180830_190754IMG_20180830_191655

Tříkrálové koledování začalo!

Na začátku roku 2018 vyrazili do obcí v okolí Veselíčka naši koledníci v rámci Tříkrálové sbírky.

Děkujeme všem, kteří je podpořili nebo ještě podpoří.

Před koledováním ve VeselíčkuChystání na koledu v BiliněTříkrálová sbírka v Podolí

TS v Okrouhlé             TS v Líšnici            TS v Branicích

Brzy přijde čas tří králů

Tři královéBlíží se začátek roku 2018 a to je čas, kdy vyrazí do ulic měst i vesnic tři králové, aby popřáli lidem mnoho štěstí do Nového roku a poděkovali jim za příspěvek, který mohou vhodit do kasičky k tomu určené.

Pravé tři krále poznáte podle loga Charity na kasičce a průkazky, kterou na požádání ukáže vedoucí skupinky.

Děkujeme všem, kteří se rozhodnou přispět, byť i malou částkou, a pomoci tak lidem v nouzi.

Krásné Vánoce a spokojený rok 2018 Vám přeje Farní charita Veselíčko

Buďme světlem

Buďme světlem jeden pro druhého...

... nejen o Vánocích.

Těšíme se na Vánoce!

VRybičky a tři královéánoceEskymáci

Brzy budou Vánoce,
stromeček se rozsvítí.

Ozdobíme okna,
aby nás Ježíšek našel.

Rozdáme si dárečkyPtáčci v zimě

a zazpíváme koledy.Věnec

To budou krásné Vánoce!

(Volná báseň spolu s obrázky vznikla v rámci volnočasových aktivit s maminkami a dětmi, pořádaných pracovníky AD.)

Hrabání listí je zábava!

S hrabáním listí na zahradě s nadšením pomáhají malí i velcí!                                                                                                                   (Jen ti velcí se neradi fotí. :-) )

Hrabání listí                                            Hrabání listí

Veselé podzimní tvoření

Podzimní čas nám přinesl novou inspiraci k tvoření a výzdobě Domova. A protože naše klienty tvoření baví, další krásné dekorace určitě budou přibývat!

Houby    Ovocné mísy   Podzimní stromy a kočičky z novinového papíru      Tvoření s přírodninami               Inspirace barevným listím             Tvoření s přírodninami

Houbové žně

V září byly lesy v okolí Veselíčka doslova plné hub, a tak jsme téměř každý den vyráželi do lesů a vraceli se s taškami a košíky plnými voňavých úlovků. Maminky pak uvařily houbové dobroty a ještě zbylo dost na usušení a naplnění mrazáků.

Děti a jejich úlovek

Jak jsme zachraňovali princeznu

Princezna Alžbětka

Bylo, nebylo, zlý černokněžník Bludimor zaklel krásnou princeznu Alžbětku do   podoby lesního zvířete a unesl na svůj temný hrad... A protože v Domově máme samé šikovné a odvážné děti, vydali jsme se ji vysvobodit. Cesta to ale nebyla jednoduchá, děti musely plnit přetěžké úkoly a přijít na kloub zapeklitým hádankám.

děti se připravují na plnění úkolů  krmení neviditelného draka míčky :-)  Děti černokněžník proměnil ve slony s těžkýma nohama - musely cvičit na stroji

Ale zvládly to, a tak dostaly za odměnu podíl na sladkém pokladu. :-)

Verča se chtěla vyfotit s princeznou                            Míša a jeho poklad

Výlet do bazénu

15.6.2017 jsme se společně s dětmi vypravili do krytého bazénu. Děti si výlet moc užily a již teď se těší, že si opět brzy půjdeme zaplavat.

DSCF5261DSCF5260DSCF5269